lauantai 30. toukokuuta 2015

Suvivirsi ja kirje

Koulun kevätjuhla. Loma. Aurinko paistaa ja kaikki on kaunista ja täydellistä. Paitsi minä. Minussa on ilkeä, ruma, paha syöpä.

Tätä on vaikea sisäistää ja ymmärtää. Olisi paljon kysymyksiä, mutta ei ketään vastaamassa niihin. Olen joka mahdollisessa välissä koneella lukemassa aiheeseen liittyviä sivuja ja yhden hyvän bloginkin löysin: "Kutsumaton vieras", joka on tarina nuoren naisen rintasyövästä. Siinä tuntuu olevan hyvin tietoa yhdenlaisesta matkasta. Jokaisella tietysti omanlaisensa, mutta niin kauan kun en tiedä omasta tulevasta reissustani mitään, ahmin jokaisen löytämäni tiedonmurun.

Olisi hienoa, jos olisi joku, jonka kanssa voisi pähkäillä tätä asiaa, kysellä joltain kokeneelta ja viisaalta. Mutta ei nyt ole. Ehkä sellainen löytyy, kunhan keksin mistä voisin kysellä.

Päivän hyvä uutinen: postilaatikossa oli kaksi kirjettä: esitietolomake ja kutsu poliklinikalle ensi keskiviikoksi! Vau. Ei tarvinnutkaan odottaa kirjettä juhannukseen saakka. Nyt ei tarvitse kestää kuin viisi yötä, niin saan jo jotain vastauksia. Keskiviikkona lapsetkin tulevat reissustaan, niin voin sitten kertoa jo jotain konkreettista heillekin.

Nuo viisi yötä voivat osoittautua pitkiksi. Normaalisti nukun kuin tukki, missä ja milloin tahansa, mutta viime yönä valvoin kahdesta viiteen ja pyörittelin mielessäni syöpää, leikkausta, hoitoja, sairauslomia... loputonta virtaa kaikenlaisia kysymyksiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti